Helyzetjelentés

Sajnálom, hogy ennyire elhanyagoltam a blogot mostanság, de sok dolgom volt, rohangáltam erre arra.

Nézzük csak mi a helyzet:
– A Vodafone dobozt félreraktam, nincs idÅ‘m most ezzel dolgozni, majd talán októberben
– Sikerült megoldani az eddigi közösségi WiFi-törés gondjaimat, mostantól kezdve akár 20 ember is törheti velem együtt ugyanazt az AccessPointot anélkül, hogy bárkinek is elszállna a cucc, jeee
– Az Linuxos ExpressCard support és a ExpressCard-to-PCMCIA átalakító gyártóját mind elküldeném egy kicsit nyaralni, mivel 2 nap tömény szívás után sem működik a cucc (not at all), köszönöm…
– Megszereztem az EC-Council féle C|EH, azaz Certified Ethical Hacker (312-50) minÅ‘sítést

HP TouchPad

Most, hogy így leárazták, én is beruháztam egyre, ha szerencsés vagyok, akkor a Barnes & Nobles-nél még elcsíptem egyet. Jelenleg “A rendelés nem teljesíthetÅ‘’ a státuszom, de reménykedek a legjobban. Szerencsére a Skype-pal ingyen lehet Å‘ket hívni, úgyhogy 10 percenként újrahívom Å‘ket, hátha egyszer felveszi valaki :D.

Vodafone doboz – a homály kezd oszladozni

Ma megkaptam hegylako20 kollégától a hűtőborda-mentesített Vodafone NYÁK-ot, hatalmas köszönet illeti őt ezért! Bárkinek bármilyen finomelektronikai-munkára lenne szüksége őt keresse, mert gyorsan, pontosan, szépen dolgozik.

Érdekes módon a nagyobbik lap alatt nem volt semmi, csak réz, ez gondolom az antenna. A kisebbik alatt viszont ott volt maga a főnök: picoChip PC302-es femtocella SoC, amely sok mindenből áll, többek között egy ARM processzorból is. Ajánlott a gyártó oldalát áttanulmányozni, ahol ingyenes regisztráció után letölthető pár információ a cuccról. Egyelőre látok közvetlenül mellette 4 darab réz-pöttyöt, erős a gyanúm, hogy ezeket nem véletlenül vezették ki pont a chip mellé.

Hacking What’s Up?

Ez egy új ötlet, ha találok bármi újdonságot, érdekességet a hacking-ethical hacking világában, akkor ideprintelem ki.

Először is meg kell emlékeznünk (bár sokan megtették már, de nem lehet elégszer) pipacsról (PAXteam), aki a PAX megalkotásáért az idei BlackHat keretében életműdíjat kapott. Szerintem ehhez sokat nem lehet hozzátenni, ez minden szakmabeli álma (az egyik biztosan), hatalmas gratulációt érdemel a szerény és visszahúzódó programozó, akinek köszönhetően a Linux-on alapuló rendszerek sokkal biztonságosabbá válhatnak.

Aztán a mai nappal hivatalosan is elindult a Cyberlympics! Az első Ethical Hacking verseny, amelyet az egész világ számára hirdetnek és rendeznek meg. A főszervező az EC-council, a végső döntőre kvalifikálni a Hacktivityn lehet, a díjak eléggé bőkezűek már most is, de később több szponzor bevonásával ez még változhat. Szép lenne, ha itt is magyar sikerekről tudnánk beszámolni.
Az idei Hacktivityn én is részt veszek (immáron harmadszor), ezúttal egy WiFi 1×1-es workshopot fogok vezetni, remélhetÅ‘leg kevés problémával de annál több lelkes jelentkezÅ‘vel.